De opleiding module 1 is zowel een introductie als het eerste blok van de opleiding.

545543_10151227421319675_1085808880_nDe Opleiding Spirituele Psychologie is ontwikkeld om naast het werken aan jezelf en je eigen proces, ook een opleiding te bieden in het werken met energie. Gedurende de opleiding verdiept zich het werken met energie en meditatie; met aandacht voor het integreren van ervaringen en het praktisch toepassen van het geleerde in dagelijks leven en werk.

De opleiding bestaat uit veertien blokken, die zijn verdeeld over drie fasen:

modules 1-5  Een gedegen basis in meditatie en het werken met energie
modules 6-10  Verdieping en versnelling
modules 11-14  Essentie en integratie

Elke module vormt een afgerond geheel en na afloop krijgen de deelnemers een certificaat van deelname.

De totale opleiding duurt zeven jaar. Degenen die willen afstuderen als therapeut, coach of healer (met mogelijkheid om je dan aan te sluiten bij een beroepsvereniging) volgen daarnaast ook het aanvullende professionele traject.

Elke module bestaat uit 40 lesuren. De trainingen bestaan uit een praktisch en een theoretisch gedeelte. Het praktijkgedeelte bevat oefeningen, meditaties en partnerwerk, waarin technieken en leermethoden worden aangereikt. In het theoretische gedeelte wordt naast kennisoverdracht ook kennis uitgewisseld. Hiernaast is er aandacht voor ieders individuele proces.

De behandelde meditaties, oefeningen en healingen (partnerwerk) kun je in de periode tussen de blokken door oefenen, zodat ervaringen zich verdiepen en kunnen worden geïntegreerd.

Module 1 – Balans en inspiratie

Introductie in energieleer en meditatie. Introductie in visie op ziekte en gezondheid.
Je maakt kennis met de elementen van de opleiding: meditatie, werken met energie, theorie & visie over bewustwording, gezondheid, persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

We leggen een basis binnen de volgende thema’s:

Gezondheid en ziekte: reacties van de levensenergie op genezingsprocessen.

Chakra- en auraleer. Energiebewustzijn. Het gebruik van verschillende zintuigen
in healing. Sensen in de verschillende lagen van de aura.

Een aantal healing-methoden: punten, energiestromen, polarisatie, activatie en passivering van energie. Werken met de chakra-paren.

Meditaties, oefeningen en partnerwerk m.b.t deze thema’s

Nieuwe opleidingsgroepen in 2016:
7-11 oktober
Haren

bart@inner-growth.org